Wegen naar een Christelijke geneeskunst

Kaart wordt geladen...

Datum en tijd:
Datum(s) - 17/05/2019
20:00

Categorie


17 en 18 mei 2019

Voordracht en werkbijeenkomst met Volker Fintelmann

In 2017 verscheen het boek “Die Wiedergewinnung des Heilens” van Prof. Dr. V. Fintelmann bij Info 3 Verlag. Hierin onderzoekt hij wegen om weer tot een christelijke geneeskunst te komen. In onze tijd dreigt die geheel verloren te gaan. Christelijke geneeskunst begint volgens de auteur met het scheppen van een mensbeeld naar lichaam, ziel en geest en waarin tegelijk de goddelijke schepping wordt beleefd. Ook wijst Fintelmann op de helpende werking van Christus in de evolutie van de mensheid. Hij ziet dit los van welke confessionele religie dan ook.

Volker Fintelmann (1935) is o.a. jarenlang leidinggevend arts interne geneeskunde en medisch directeur van een ziekenhuis in Hamburg geweest. Hij zorgde daar voor de ontwikkeling en groei van de antroposofische geneeskunst. Ook gaf hij ruim 20 jaar leiding aan de door hem opgerichte Carl Gustav Carus academie in Hamburg. Dit is de academie voor verbreding van de geneeskunst. Verder is hij auteur van vele publicaties en boeken over thema’s uit de antroposofische geneeskunst.

Elk mens krijgt in het leven met ziekte en gezondheid te maken. De openbare voordracht is dan ook voor iedereen bedoeld die op zoek is naar perspectieven aangaande ziekte, genezing en geneeskunst. De voordracht wordt in het Duits gehouden, maar in de zaal zal vertaalhulp bij moeilijke passages aanwezig zijn.

De werkbijeenkomst is alleen bedoeld voor artsen, priesters, therapeuten en verpleegkundigen. De ontmoeting zal daar centraal staan. We gaan aan het werk o.a. met de vraag waar we elkaar kunnen stimuleren, ondersteunen en adviseren in onze praktijk. Er worden inhoudelijke inleidingen gegeven, euritmische oefeningen gedaan en kleine gespreksgroepen gehouden. Duits en Nederlands zullen die dag door elkaar heen gebruikt worden. Deze dag staat onder leiding van Prof. Dr. Volker Fintelmann – gepensioneerd arts, Liesbeth Kuhlemaijer – antroposofisch huisarts, Adam Ricketts – priester van de Christengemeenschap in Zutphen, Wieger Veerman -euritmietherapeut.

Kosten: voordracht € 10,00,  werkbijeenkomst € 75,00

Informatie en aanmelden: irtha@kpnmail.nl  of  0575-572124

Aanmelden vooraf is echt noodzakelijk! (zowel voor de voordracht als voor de werkbijeenkomst)