Diversen

SYMPOSIUM STICHTING WEDERZIJDS – 16 NOVEMBER 2024

Op 16 november a.s. organiseert Stichting Wederzijds – stervenscultuur in de Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24 te Zeist (rolstoeltoegankelijk) een symposium rond ‘Sterven als het je tijd is – in het licht van het leven daarna’.
Nadere informatie is te vinden op de website van de stichting: https://www.wederzijds-stervenscultuur.nl/symposium-wederzijds-16-november-2024/

 

ANBI STATUS

De Christengemeenschap heeft voor de Belastingdienst een ANBI-status.
Hieronder vindt u in een PDF document de informatie, die door de Belastingdienst als voorwaarde is gesteld aan het voeren van de ANBI status:

Tekst website ten behoeve van de ANBI-status 2023

 

 

ROUTE

Om de kerk te bereiken kunt u op de volgende link klikken waarna u een kaartje krijgt met de locatie van de kerk te Zutphen. Aan de linkerkant van het scherm vindt u de mogelijkheid om in- of uit te zoomen. Tevens kunt u uw route naar de kerk plannen.

Langs de Badhuisweg moet gebruik worden gemaakt van een parkeerschijf waarop uw aankomsttijd staat aangegeven. U mag dan maximaal twee uur blijven staan.
Op de avonden en op zondag geldt deze regeling niet.

 

NALATENSCHAP – neem De Christengemeenschap op in uw testament

U kunt overwegen De Christengemeenschap op te nemen in uw testament en zo de doelstellingen van De Christengemeenschap verder te ondersteunen, ook als u er niet meer bent.

Als u besluit na uw overlijden geld of goederen na te laten aan De Christengemeenschap, dan is dit een belangrijke waarborg voor de verdere ontwikkeling van De Christengemeenschap. Let wel, een toezegging daartoe is (alleen) rechtsgeldig wanneer die notarieel is vastgelegd.
Het opmaken van een testament doet u samen met een notaris. Het is eenvoudiger dan u wellicht denkt. In het testament kunt u ons aanwijzen als een van de erfgenamen. Dit wordt ook wel “begunstigen” genoemd. Er zijn drie manieren om dit te doen. U leest daarover meer op de website van de Christengemeenschap, https://christengemeenschap.nl/nalatenschap/

 

                                                                                                                                                 Käthe Kollwitz

 

HISTORIE

Na een voorgeschiedenis van zo’n 20 jaar met een aantal omzwervingen in en rond Zutphen werd de gemeente in september 1986 een zelfstandige gemeente.
Het pand aan de Badhuisweg, een verlaten timmerfabriek, werd aangekocht. De aankoop werd mogelijk dankzij de enorme financiële inspanningen van de nog jonge, enthousiaste gemeente.
Op 24 juni 1990, Sint Jansdag, vond de feestelijke grondsteenlegging van de Johanneskerk plaats.